de Omgeving


In de directe omgeving van Noordzee Résidence Dishoek zijn prachtige wandel- en fietsroutes door het natuurlijke duinlandschap voor handen met steden als Middelburg en Vlissingen op korte afstand en daarmee is een cultureel uit stapje ook een optie. En wat te denken van Zoutelande (bekend van het liedje van Blöf). Dit exclusieve vakantiepark en zijn omgeving bieden vakantieplannen voor iedereen en is dus dé plek bij uitstek voor het hele gezin.

TIP : Download een van de gratis  Zeeland apps

Actief

Fietsen

Ontdek de omgeving per fiets. Met de fietsknooppunten vindt u eenvoudig de weg door de duinen of het platteland. Met 20 minuten trappen bent u bijvoorbeeld al in Vlissingen. Neem eens het fiets/voetveer over van Vlissingen naar Breskens, klik hier voor informatie over de veerboot.
Geen fiets mee? Geen probleem Huur van fietsen is op korte loopafstand van het Park mogelijk, bij Rijwielhandel S. Kluijfhout, Kaapduinseweg 14a, 4371 NP Koudekerke (Dishoek). Website

Wandelen

Naast fietsen is het ook mogelijk om een mooie lange wandeling te maken door de (hoge) duinen of op het strand. Naar bijvoorbeeld Vlissingen of Zoutelande. Binnen 60 minuten zijn deze plaatsen te voet te bereiken.

Paardrijden

Maak ook eens als ruiter een sportieve ontspannende en uitdagende rit ter paard door de bossen, duinen en op het strand. Een unieke mogelijkheid om vanaf Koudekerke in 1,5 of 2,5 uur deze prachtige omgeving per paard te verkennen. Ervaring is wel gewenst! De manage bevindt zich slechts op 12 minuten loopafstand van het park. Manege de Zwaanhoek,  Zwaanweg 6,  4371 NJ Koudekerke. Website

Golf

Houdt u van golf? De Domburgsche golfbaan bevindt zich op slechts 20 minuten afstand rijden.

Website

Cultuur

Cultuur

Dishoek ligt vlakbij historische steden als Middelburg en Veere en dichtbij Vlissingen en het altijd gezellige Domburg en niet te vergeten Zoutelande (bekend van het liedje van Blöf). Op iets grotere afstand vindt u Goes.

Het stadhuis van Middelburg is in de gotische stijl gebouwd. De façade van het gebouw is versierd met gotische vensters, geschilderde luiken, vele torentjes en beelden van verschillende Zeeuwse adellijke. Het stadhuis werd in 2007 tweede bij de verkiezing van het mooiste gebouw van Nederland.

Verder zijn de prachtige Belgische steden als Antwerpen, Brugge en Gent met de auto via de Westerscheldetunnel goed bereikbaar https://www.westerscheldetunnel.nl/.

Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter is één van de grootste zeehelden die Nederland ooit gekend heeft. Hij dankt zijn bekendheid voornamelijk aan de overwinningen die hij behaalde in de oorlog tegen de Engelsen en het verslaan van meerdere piraten in de Oostzee. Deze beroemde zeeheld is geboren en getogen in Vlissingen. In de Sint-Jacobs kerk van Vlissingen is hij gedoopt en getrouwd. Hij wordt op meerdere manieren geëerd in zijn geboortestad. Zo staat op het keizersbolwerk een standbeeld van hem, is een deel van de boulevard, de jachthaven en een plein naar hem vernoemd en wordt tweejaarlijks het evenement ‘’Sail de Ruyter’’ hier georganiseerd.

Musea

Bezoek het Zeeuw Museum te Middelburg

Het Zeeuws maritiem  muZEEum en de De Kazematten te Vlissingen

Folklore

Ringrijden is een folkloristische Zeeuwse Bezoek eens het ringrijden in de buurt. Website 

Ontspanning

Dineren

Gezellig eten op het park of bijvoorbeeld op het plein om de hoek bij het gezellige en knusse Duinlust, de Dis en Blur of in een van de vele strandtenten. De strandpaviljoens zijn in de winter open in het weekend en soms ook al op de vrijdag. Raadpleeg hiervoor zelf internet.

Strandpaviljoen Kaapduin heeft met haar drone een mooie opname van het park gemaakt.

Bezoek de websites van de strandpaviljoens voor meer informatie: Duinlust – Kaapduinen – Zeebries

Wellness

Laat je heerlijk verwennen in een wellness in Walcheren. Bijvoorbeeld bij SPA Domburg Website

Natuur

Strand

Zo dichtbij, aan de voet van de strandopgang. Met ongeveer 400 voetstappen staat u vanuit onze Villa op het brede strand. Na het bereiken van het strand via de Kaapduinse duinovergang treft u aan de rechterzijde de strandwacht aan: een veilig gevoel. Hier zijn ook douches om het zoute zeewater van u af te spoelen om weer lekker fris naar de Villa te gaan. Verder bevinden zich op korte loopafstand diverse gezellige strandpaviljoens.

Het strand is met een rolstoel te bereiken en handig met kleine kinderen in een bolderkar/wandelwagen.

Duinen

In de directe omgeving van Dishoek bevinden zich prachtige hoge duinen prachtige vergezichten voor korte of lange wandeling.  

Disclaimer

Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor verloren of zoekgeraakte eigendommen, schade aan eigendommen c.q. persoonlijk letsel opgelopen tijdens uw verblijf op Noordzee Residence Dishoek.

×